The Experience Of The Intimate Runner

Jeroen Heeren

{tags}

The Experience Of The Intimate Runner

Iedereen denkt dat de marathon leuk en spannend is. Voor de deelnemers is dit helemaal niet het geval, voor hen is het pure horror. Tegen het einde aan, het laatste uurtje voor de finish begint de hel. Je voelt je lichaam niet meer. Je kan niet denken door die dodelijke pijn. Zwart voor je ogen. De duivel neemt je over. Nu is het voorbij. Hallucinaties. Pijn. Psychedelic patronen als publiek.

Dit is geen gevecht meer met je lichaam, maar met de dood. Gevolgd door de stier.

Om de deelnemers te helpen in dit gevecht, moeten we ze afleiden en uit hun state of mind halen. Het einde is in zicht en er zijn manieren om dit te verlichten.

Ik maakte een film voor het publiek, dat ze kunnen zien dat de marathon rennen niet bepaald 'leuk' is. Het publiek moet weten wat de renners voelen en moeten doorstaan.

In het tweede deel van de film wordt de renner afgeleid van deze state of mind, en behaald zo de finish! Het parcours is bij de laatste kilometers ineens veranderd in een oase van gekkigheid. Flamingo's overal, hekken versierd met schilderijen. Het parcours is een waar paradijs geworden waardoor de renner nog een fikse energy boost krijgt.

Ik wil het publiek een gevoel geven zodat ze meer respect krijgen voor de hardloper.

Images

/static/uploads/portfolio/moeilijke_tijden.png
/static/uploads/portfolio/1.jpg